Hissien asennus, tarkastus ja huolto

Kaikki seniorihissimme toimitetaan asennettuina ja tarkastettuina. Rakennustekniset työt ja sähkösyötön veto eivät normaalisti kuulu hissitoimitukseen ellei toisin ole sovittu.

Seniorihissien asennuksessa ei yleensä tarvita nosturiautoa, mutta raskaampien pystyhissien siirtelyssä käytetään hiabautoa. Joissakin tapauksissa hissi on nostettu jopa 2-kerroksisen omakotitalon yli, kun muuten ei ole ollut tilaa hissin viemiseksi asennuspaikalle.

Huom! Ulkohissit tarvitsevat routimattoman alustan/perustuksen. Käyttäjän/avustajan tms. tulee huolehtia, että hissi ympäristöineen puhdistetaan lumesta ja jäästä hissin häiriöttömän toiminnan takaamiseksi.

Huolehdimme tarkastuksista ajallaan

Hissitarkastus on tehtävä määräysten mukaan kuilullisilla seniorihisseillä 3 kuukauden kuluessa käyttöönotosta. Hissitarkastajat eivät tarkasta enää porrashissejä.

Yksityiskäytössä olevia seniorihissejä ei tarvitse 1. tarkastuksen jälkeen tarkastuttaa hissitarkastajalla.

Julkisen tilan hissit pitää tarkastaa 2 vuoden välein.

Asiakkaan ei tarvitse huolehtia tarkastuksista. Seniorihissit.fi huolehtii, että tarkastukset tulee tehtyä ajallaan.

Huolto-ohjelman mukaiset huollot

Seniorihissit.fi huoltaa toimittamansa hissit yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa hissille laaditun huolto-ohjelman mukaisesti. Yksityiskäytössä olevat hissit huolletaan yleensä 2 kertaa vuodessa ja julkisen tilan hissit 2–4 kertaa käytön määrästä riippuen erillisen huoltosopimuksen perusteella.

Huoltokäynnillä voidellaan hissin voitelukohteet, kokeillaan turvalaitteiden toiminta ja poistetaan mahdollisesti hissiin tarttuneet, sähköiset kissan karvat ja villakoirat.